299 250 g

Pieczarki brunatne świeże

Pieczarki brunatne

Świeże produkty w Delikatesach Centrum pojawiają się jak grzyby po deszczu. Tym razem na półkach zadomowiły się pieczarki brunatne. Ich smak imponuje szefom kuchni wielu europejskich restauracji, a z kolei właściwości odżywcze cenią fani zdrowego stylu życia.

Pieczarki faszerowane serem kozim i łososiem i awokado

Składniki

  • Pieczarki
  • 180 g Ser kozi rolada
  • 100 g Łosoś wędzony
  • 1 szt Awokado
  • Szczypior
  • 30 g Żurawina
  • 2 szt Jajko
  • Pieprz cytrynowy
  • 20 ml Oliwa z oliwek
  • Sól

Przygotowanie

  • Czas przygotowywania 35 min.
  • Poziom trudności **

Krok 1 

Pieczarki umyj, oczyść i osusz

Krok 2

Pokrój roladę z sera koziego na plasterki

Krok 3

Awokado pokrój w kostkę, skrój szczypior

Krok 4

Wymieszaj pieczarki z solą, pieprzem i oliwą

Krok 5

Faszeruj pieczarki serem kozim, żurawiną, łososiem i awokado a następnie zalej roztrzepanym jajkiem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Przed podaniem posyp świeżo skrojonym szczypiorkiem

Delektuj się pysznym daniem