319 120g

Sałata śródziemnomorska z rukolą i sałatą rzymską

Sałata śródziemnomorska

Mieszanka bezcennych składników odżywczych, szczelnie zamknięta w opakowaniu. Umyte kawałki różnych rodzajów sałat zostały starannie wyselekcjonowane i są gotowe do użycia od razu po wyjęciu z opakowania.

Sałatka z kulkami z ciecierzycy, fetą, pomarańczą

Składniki

  • 1 szt. Ciecierzyca z puszki
  • 50 g Imbir
  • 1 szt. Chili
  • Kmin rzymski
  • 1 opak. Feta
  • 2 szt. Pomarańcze
  • Cebula dymka
  • 1 szt. Papryka
  • Sezam
  • 1 szt. Jajka
  • Cynamon
  • 20 ml Ocet balsamiczny
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  • Czas przygotowywania 45 min.
  • Poziom trudności **

Krok 1

Posiekaj drobno chili i imbir, a następnie zblenduj go z ciecierzycą, jajkiem, łyżeczką kminu, solą i pieprzem do smaku.

Krok 2

Uformuj kulki i upiecz je w temperaturze 180 stopni - do lekkiego zarumienienia.

Krok 3

Pomarańcze pokrój w cząstki a dymkę pod małym kątem.

Krok 4

Paprykę pokrój w paski i przesmaż z octem balsamicznym, solą, pieprzem i szczyptą cynamonu.

Krok 5

Wymieszaj składniki, sałatkę oprósz pokruszoną fetą i sezamem.

Delektuj się pysznym daniem!